Новината беше изненадваща и радостна за мен - това заяви писателката

...
Новината беше изненадваща и радостна за мен - това заяви писателката
Коментари Харесай

Здравка Евтимова: Мислещите хора трябва да обединят усилията си

" Новината беше изненадваща и радостна за мен " - това съобщи писателката Здравка Евтимова пред Нова телевизия.

" Истината е врата, която отваря нови светове. За да бъде заслужен човек за тази истина, той би трябвало да бъде самоуверен, да не се прекършва, да не раболепничи, да не е прелестен на този или оня, тази или онази клика, мощна групировка и така нататък Това за мен е истината - да си човек, който знае какво желае и го реализира с гордо вдигната глава. Това е залегнало и в романа ", добави Евтимова за отличеното произведение.

Как да се вдъхновим в тази сивота, да излезем от всекидневието и от дребните проблеми, да погледнем високо?

" Аз не го виждам като сивота. За мен, когато вали, е прелестно, тъй като считам, че с дъжда идват доста хубави мисли и чувства. Дъждът е в действителност най-краткият път от небето до земята. Той е еднакъв на един човешки взор и по тази причина, когато има дъжд, нашият взор е открит за нещо, което в други моменти не виждаме. Аз се усещам добре където и да е по света. Тия, които са живели като мен и други хора, нашата задача е да внушим на индивида: " На гения си заложи, той ще те накара да летиш, той ще ти отвори пътища ", добавя Здравка Евтимова. 

Как ви се коства българското общество от вероятността тук? Защото в случай че погледнем немски медии, постоянно считат, че това е общество сред Русия и Европа, общество на кръстопът. Така ли го виждате и вие?

Българското общество през днешния ден живее в атмосфера, изпълнена с провокации и във висока степен на разделяне. За мен това разделяне е по-скоро симптом на битие на мислене в хората. Има мислещи хора, има хора, които проучват. Важното е да намерим подобен път, при който мислещите хора да обединят напъните си. Знам, че това е много мъчно в изискванията през днешния ден, само че това е единственият излаз пред нашата страна ", добави Здравка Евтимова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР